Business Internaţional

Economia „de lux” din Europa care vrea să reducă drastic tarifele de import pe bunurile industriale pentru a deveni mai accesibilă

Economia „de lux” din Europa care vrea să reducă...

Autor: Alex Ciutacu

24.12.2018, 00:02 102

Guvernul elveţian propune reducerea tarifelor de import pe bunuri industriale, în încercarea de a combate preţurile de consum care au ajuns la un nivel exorbitant în ţară, potrivit Bloomberg.

Reducerea unor astfel de tarife ar uşura povara administrativă a companiilor domestice şi le-ar ajuta să aducă bunuri din afară la costuri mai mici, transmite guvernul de la Bern.

De asemenea, de această decizie ar beneficia consumatorii, în contextul în care ei resimt tarifele în preţurile de consum ale unor produse precum maşini, biciclete, electrocasnice sau îmbrăcăminte.

Decizia Elveţiei de a reduce tarifele industriale vine în contrast cu populismul care escaladează la nivel global. Statele Unite au impus tarife pe bunuri chinezeşti de zeci de miliarde de dolari, iar Beijingul a răspuns prompt, cu aceeaşi monedă.

Reducerea de tarife este supusă dezbaterii publice şi va fi apoi votată în parlament. Tarifele ar fi reduse sau eliminate în totalitate din ianuarie 2022, transmite guvernul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO