Business Internaţional

Economia Germaniei a înregistrat o creştere economică de 0,2% în primul trimestru din 2022 comparativ cu trimestrul anterior. Nemţii riscă intrarea în recesiune dacă Putin opreşte brusc „robinetul” de gaz

Economia Germaniei a înregistrat o creştere economică...

Autor: Mihai Draghici

29.04.2022, 11:43 183

Economia Germaniei a înregistrat o creştere de doar 0,2% în primul trimestru din 2022, în condiţiile în care inflaţia este la un nivel foarte ridicat, anunţă Oficiul german pentru Statistică, citat de publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Potrivit datelor oficiale publicate vineri, PIB-ul Germaniei a crescut cu 0,2% în primul trimestru din 2022, comparativ cu trimestrul anterior, adică ultimul din 2021, când înregistrase o scădere de 0,3% din cauza menţinerii restricţiilor antiepidemice.

Potrivit estimărilor, economia Germaniei urmează să aibă o creştere de 2,2% anul acesta, dacă Rusia nu va opri exporturile de gaze, în contextul deciziei Berlinului de a livra armament greu Ucrainei.

Ministrul Economiei, Robert Habeck, a avertizat că Grmania riscă să ajungă în situaţie de recesiune dacă Rusia va opri brusc exporturile de gaze.

În acelaşi timp, inflaţia în Germania continuă să crească. În martie a fost de 7,3%, iar în aprilie de 7,4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO