Business Internaţional

Economia Greciei a înregistrat cea mai lentă scădere din ultimii şase ani

Economia Greciei a înregistrat cea mai lentă scădere...

Autor: Daniela Stoican

14.08.2014, 00:00 77
Economia Greciei a înregistrat în al doilea trimestru cea mai lentă scădere din ultimii şase ani, de 0,2% în raport cu perioada similară din 2013, încă un semn că statul elen ar putea ieşi anul acesta din cea mai adâncă recesiune din ultimii cincizeci de ani, scrie Kathimerini. Contracţia este a 24-a consecutivă. În primul trimestru scăderea a fost de 1,1%. „A existat un trend pozitiv pe termen lung. Dacă încrederea a devenit deja suficient de puternică pentru a împinge Grecia înapoi spre o creştere puternică, acest lucru rămâne sub semnul întrebării”, spune Christian Schulz, economist la Berenberg Bank.
 
Recesiunea a devenit mai dură din cauza programelor de bailout convenite cu creditorii internaţionali care presupun tăieri de cheltuieli bugetare în schimbul unor împrumuturi de 240 de miliarde de euro. Troika a cerut implementarea unor reforme structurale în economia Greciei în schimbul pachetelor de bailout. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO