Business Internaţional

Economia Italiei va avea de suferit semnificativ în acest an: Biroul italian de statistică prognozează o scădere a PIB de 8,3% în 2020

Economia Italiei va avea de suferit semnificativ în acest an: Biroul italian de statistică prognozează o scădere a PIB de 8,3% în 2020

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

08.06.2020, 16:36 117

Economia italiană, puternic afectată de coronavirus, va contracta cu aproximativ 8,3% în acest an, a declarat luni Biroul naţional de statistică ISTAT.

În raportul bianual de perspectivă economică, ISTAT şi-a redus prognoza de la o creştere de 0,6% în decembrie anul trecut, înainte de începerea izbucnirii epidemiei de coronavirus din Italia.

Epidemia a ucis aproape 34.000 de oameni în Italia începând cu 21 februarie, al patrulea cel mai mare număr de decese din lume.

Restricţiile guvernamentalepentru limitarea epidemiei au închis majoritatea fabricilor şi serviciilor în lunile martie şi aprilie.

Previziunea institutului se compară cu proiecţiile de -9,2% de Banca Italiei, -9,5% a Comisiei Europene şi o previziune de -8,0% realizată în aprilie de guvern.

Biroul de statisticămizează pe o revenire parţială anul viitor, cu o creştere a PIB-ului de 4,6%.

ISTAT prognozează o rată medie a şomajului de 9,6% în acest an, în scădere de la estimarea din decembrie de 9,9%.

Aproximativ 274.000 de locuri de muncă au fost pierdute doar în aprilie, a raportat ISTAT la începutul acestei luni.

AFACERI DE LA ZERO