Business Internaţional

Economia Italiei va creşte cu 4,1% în acest an - asociaţie

Economia Italiei va creşte cu 4,1% în acest an -...

Autor: Dorin Oancea

10.04.2021, 16:45 123

Economia italiană, afectată de epidemia de coronavirus, va creşte cu 4,1% în acest an şi cu 4,2% în 2022, a declarat sâmbătă asociaţia Confindustria.

Economia italiană a înregistrat o scădere record în perioada postbelică, de 8,9% anul trecut, iar Confindustria a spus că estimări de creştere nu vor suplini pierderile de anul trecut.

"La sfârşitul anului 2022, economia abia va reuşi să reducă prăpastia deschisă în 2020 de pandemie", a declarat Confindustria în momentul în care a anunţat ultimele sale prognoze economice.

Asociaţia naţională de afaceri a avertizat, totuşi, că estimările sale se bazează pe aşteptările privind progresul în vaccinări atât în ​​Italia, cât şi în restul Europei şi au depins de faptul că epidemia este „limitată într-un mod eficient”.

„Având în vedere incertitudinile, riscurile legate de estimările PIB sunt ridicate, atât în ​​sens pozitiv, cât şi în sens negativ”, a adăugat raportul.

Grupul a declarat că şi-a redus estimările iniţiale de creştere pentru Italia, publicate în octombrie, cu 0,7 puncte procentuale pentru acest an, din cauza creşterii mai slabe din ultimul trimestru al anului 2020 şi din primele trei luni ale anului 2021.

Guvernul condus de Mario Draghi se aşteaptă ca PIB să crească cu 4,1% în acest an şi cu 4,3% în 2022, au declarat pentru Reuters trei surse apropiate acestui subiect.

Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Italiei văd în prezent o creştere italiană sub 4% în acest an şi în anul următor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO