Business Internaţional

Efectele bombardamentelor ruseşti: Primarul Kievului anunţă că o jumătate milion de locuinţe din oraş au rămas fără electricitate

Efectele bombardamentelor ruseşti: Primarul Kievului...

Autor: Petru Mazilu

04.11.2022, 10:46 68

Aproape o jumătate de milion de locuinţe din Kiev nu au electricitate, afirmă primarul Vitali Klitschko, potrivit CNN.

Aproximativ o jumătate de milion de locuinţe din Kiev nu au vineri electricitate, în urma atacurilor ruseşti asupra infrastructurii civile care au provocat pene de curent în întreaga Ucraină, potrivit primarului capitalei, Vitali Klitschko.

„450.000 de consumatori, adică gospodării din Kiev, nu au curent electric în această dimineaţă. Este de o dată şi jumătate mai mult decât în ultimele zile. Întreruperile de stabilizare sunt aplicate din cauza supraîncărcării unităţii centrale a sistemului energetic al ţării. Îi îndemn pe toţi locuitorii oraşului să economisească energia electrică cât mai mult posibil, deoarece situaţia rămâne dificilă", a explicat Klitschko pe Telegram.

În această săptămână, atacurile asupra infrastructurii din regiunile Kiev, Cherkasy, Kirovohrad, Harkov şi Zaporojia au lăsat milioane de oameni fără electricitate şi apă. Aproximativ 4,5 milioane de consumatori ucraineni se confruntau cu întreruperi de energie electrică joi seara, potrivit preşedintelui Volodimr Zelenski.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO