Business Internaţional

Efectele Brexit-ului: Un nou sondaj arată că majoritatea cetăţenilor britanici doresc ca ţara să revină în Uniunea Europeană

Efectele Brexit-ului: Un nou sondaj arată că...

Autor: Eduard Ivanovici

27.06.2020, 09:00 9662

Ancheta Socială Europeană, efectuată o dată la doi ani, arată că suportul pentru Uniunea Europeană a crescut de-a lungul continentului, inclusiv în Marea Britanie, potrivit Business Insider.

Sondajul, care a fost completat în 2019, arată că 57% din populaţia Regatului Unit doreşte ca ţara să se realăture Uniunii Europene, comparativ cu 50% în 2017.

Prin contrast, doar 35% ar vota să rămână în afara Uniunii Europene, faţă de 44% în 2017 şi 52% în 2016.

La patru ani după ce britanicii au votat să părăsească blocul socio-economic european, ţara se confruntă cu o perspectivă economică sumbră din cauza pandemiei de coronavirus.

Momentan, Marea Britanie se află într-o perioadă de tranziţie, ceea ce înseamnă că îşi menţine reglementările vamale şi comerciale pe care le-a avut înainte de părăsirea Uniunii. Însă guvernul lui Boris Johnson a insistat că ţara va ieşi din perioada de tranziţie la sfârşitul lui 2020 cu riscul de a nu încheia o serie de acorduri în acest interval de timp.

Raportul a mai scos la iveală faptul că suportul pentru UE a crescut de-a lungul continentului în ciuda previziunilor conform cărora Brexit-ul va declanşa un val de opoziţie în interiorul ţărilor membre. De exemplu, încrederea pentru Uniunea Europeană a crescut cu 12% în Finlanda şi cu 11% în Republica Cehă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO