Business Internaţional

Efectul Apple: Un producător galez de cip-uri a înregistrat o creştere de 314% în urma unor speculaţii

sursa foto: Maurice Tsai/Bloomberg

Autor: Alex Ciutacu

08.09.2017, 12:55 269

Producătorul galez de cip-uri IQE, cu sediul în Cardiff, Wales, a atras atenţia investitorilor în urma unor speculaţii conform cărora ar fi furnizori pentru Apple, potrivit Bloomberg.

Firma a devenit una dintre principalele atracţii pe bursă ceea ce a dus la o creştere de 314% în acţiuni.

Efectul reprezintă goana investitorilor după speculaţii cu privire la furnizorii Apple pentru a investi într-un sector care s-a dovedit de cele mai multe ori profitabil.

IQE a ajuns a doua cea mai performantă companie în indexul FTSE AIM 100 şi a întrecut orice alt stoc de acţiuni din indexul Philadelphia Semiconductor, inclusic companii de top precum Nvidia Corp. şi Micron Technology Inc.

Chiar dacă mulţi investitori îşi pot aminti cel puţin câteva astfel de speculaţii majore dar eronate din prezentul apropiat, unii analişti consideră că IQE este abia la început şi că va continua creşterea rapidă.

Conform speculaţiilor, componenta pe care IQE o furnizează pentru Apple se numeşte „wafer”( n. red . plăcuţă semiconductoare), şi arată ca în fotografia de mai jos.

Wafer de 2 ţoli, 4 ţoli, 6 ţoli şi 8 ţoli.

O plăcuţă semiconductoare este o tabletă subţire de material semiconductor foarte pur şi monocristalin, cum ar fi un cristal de siliciu, folosită în fabricareacircuitelor integrate şi a altor microdispozitive, potrivit Wikipedia.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO