Business Internaţional

Efectul avertismentelor lui Trump: Daimler este primul producător gigant care închide operaţiunile din Iran, ca urmare a sancţiunilor americane

Efectul avertismentelor lui Trump: Daimler este primul...

Autor: Tudor Ionescu

07.08.2018, 13:45 200

Producătorul german de camioane Daimler a anunţat marţi atât abandonarea operaţiunilor sale din Iran, cât şi a planurilor de expansiune, ca urmare a reimpunerii de sancţiuni de către Statele Unite, relatează Reuters.

„Am încetat activităţile noastre deja restricţionate din Iran, în conformitate cu sancţiunile aplicabile”, a precizat Reuters, citând ca sursă compania Daimler.

Compania germană se află în Iran de la începutul anului 2016, atunci când a format un parteneriat cu Iran Khodro Co pentru producţia şi vânzarea de camioane Mercedes-Benz. În plus, luase în calcul deschiderea unei reprezentanţe în Teheran.

Compania a dat, însă, de înţeles că nu au fost reluate nici activităţile legate de producţia de maşini, nici cele legate de producţia de camioane. De asemenea, a indicat faptul că va monitoriza evoluţia politică din Iran.

„Vom continua să monitorizăm îndeaproape evoluţiile politice, în special în legătură cu viitorul acordului nuclear”, a precizat Bloomberg, citând un comunicat al companiei Daimler.

Iranul este al zecelea producător de maşini din lume, precum şi cel mai mare din Orientul Mijlociu extins, sectorul automotive fiind al doilea cel mai important din economia iraniană (după cel energetic).

Decizia Daimler vine ca urmare a intrării in vigoare a primei tranşe a sancţiunilor americane impuse Iranului, care vizează comerţul cu metale şi pietre preţioase, sectorul automotive, precum şi o serie de activităţi bancare şi importuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO