Business Internaţional

Elevii americani îşi achiziţionează rechizitele: Ghiozdane antiglonţ şi alte obiecte pentru protecţie în topul listelor de cumpărături

Sursă Foto: Facebook, Guard Dog Security

Autor: Răzvan Botea

26.08.2018, 12:01 109

Alarmată de frecvenţa foarte mare atacuri armate, cum a fost atacul in Parkland, Florida, care s-a soldat cu 17 morţi în februarie, o mamă din Shelby Township, Michigan, spune că îşi ia măsuri suplimentare de precauţie pentru siguranţa copilului ei, scrie USA Today.

Maya Rockafellow, o mamă a unui copil de 6 ani care se pregăteşte de prima sa zi de şcoală, a făcut lista de cumpărături de rechizite: creioane, pixuri, rucsac antiglonţ. Aceasta spune că i-a venit ideea după ce a văzut o reclamă la TV despre o protecţie suplimentară pentru ghiozdan, un înveliş antiglonţ care costă 99 de dolari.

„Pentru mine, costul este nimic în comparaţie cu un sentiment minim de confort pe care îl oferă gândul că va avea ceva asupra sa pentru protecţie”, spune Maya Rockafellow.

Pe măsură ce elevii americani se pregătesc de începerea anului şcolar 2018-2019, părinţii, profesorii şi autorităţile au în vedere, pe lângă computere, cărţi şi planuri de lecţii şi protecţia pe care o oferă echipamentele antiglonţ.

Şcolile şi liceele Marjory Stoneman Douglas, Santa Fe, Sandy Hook, Columbine, dar şi unele universităţi şi alte intituţii de învăţământ au fost anul trecut centrul atacurilor armate care s-au soldat cu numeroase victime.

39 din cele 160 de atacuri armate (aproape un sfert) care au avut loc în SUA în perioada 2000-2013 au avut loc în instituţii de învăţământ, de la şcoli primare la universităţi, potrivit unui raport FBI.

Acestea au generat vânzări crescut pentru anumite produse de auto-apărare, cum ar fi geamurile şi rucsacele antiglonţ care sunt vândute de compania Guard Dog Security.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO