• Leu / EUR4.9297
  • Leu / GBP5.7419
  • Leu / USD4.6851
Business Internaţional

Elon Musk a fost una dintre cele mai mediatizate figuri ale anului 2018. Cine este Elon Musk şi cum a ajuns să aibă o astfel de avere

Elon Musk a fost una dintre cele mai mediatizate figuri ale anului 2018. Cine este Elon Musk şi cum a ajuns să aibă o astfel de avere

Autor: Răzvan Botea

26.12.2018, 02:19 2596

Miliardarul american Elon Musk la 46 de ani este al 29-lea cel mai bogat om din lume cu o avere estimată la 24,1 mld. dolari, conform topului miliardarilor al Bloomberg. Este co-fondator şi directorul executiv al Tesla Inc., Boring Co. şi SpaceX, compania ce a lansat cea mai puternică rachetă în spaţiu - Falcon Heavy.

După ce a făcut avere în IT prin dezvoltarea şi vânzarea serviciului de plăţi online PayPal, Musk a pornit proiecte şi mai îndrăzneţe. Inginer şi antreprenor, Musk înfiinţează şi dezvoltă companii care răspund unor probleme de mediu, sociale şi economice ale omenirii. Deşi lucrează între 80 şi 100 de ore pe săptămână, Musk are cinci copii şi este sursa de inspiraţie pentru personajul Tony Stark în seria de filme Iron Man.

Elon Musk s-a născut În 1971 În Africa de Sud. Pasionat de computere, Musk a creat până să împlinească 12 ani un joc video, numit Blastar, pe care l-a vândut pentru circa 500 de dolari. Studiile universitare le-a început în Canada, de unde s-a transferat la Universitatea din Pennsylvania, unde a obţinut diplome în economie şi fizică. Ulterior a fost admis la Stanford, în California, pentru un doctorat în fizică.

În februaria anul acesta, Elon Musk a vândut aruncătoare de flăcări produse de Boring Company („Compania plictisitoare” sau „Compania de săpat). Succesul a fost incredibil: în doar 4 zile s-au vândut toate cele 20.000 de aruncătoare de flăcări, acestea generând un venit de 10 mil. dolari. Musk scria pe facebook într-o postare: „Aparent, unele agenţii vamale spun că nu vor permite expedierea a ceva ce se numeşte aruncător de flăcări. Aşa că am redenumit produsul ”non-aruncător de flăcări” (n.r. eng not a flamethrower)”.

California a suferit devastări incendiare în ultimele luni, însă Musk a făcut glume pe Twitter toată săptămâna respetică, postând că dacă arma nu îi ajută pe clienţi într-o apocalipsă cu zombi atunci li se vor da banii înapoi. Elon Musk a postat un link cu melodia „I Don't Want to Set the World on Fire” („Nu vreau să pun lumea pe foc”)

Compania SpaceX a lansat, în februarie, cea mai puternică rachetă din lume, Falcon Heavy, la bordul căreia s-a aflat automobilul directorului companiei Elon Musk, relatează The Associated Press.

Propulsată de 27 de motoare, racheta Falcon Heavy este concepută să trimită sateliţi pe orbită, pe Lună sau chiar pe Marte.

Elon Musk a confirmat oficial că la bordul navei s-a aflat automobilul său Tesla Roadster, ce va fi amplasat pe orbita lui Marte, la 225 de milioane de de kilometri de Pământ. Racheta lansată reprezintă un pas important pentru SpaceX, compania privată care a dezvoltat propulsoare reutilizabile pentru rachete astfel încât zborurile spaţiale să fie mai accesibile şi să faciliteze drumul primilor oameni către Marte.

Falcon Heavy are o putere de tracţiune de 2.500 de tone, echivalentul a 18 avioane Boeing 747. Operaţiunea de lansare s-a desfăşurat fără probleme.
 

 

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9297
Diferență: 0,2297
Ieri:
Azi: 4.6851
Diferență: -1,1228
Ieri:
Azi: 5.7419
Diferență: 0,8536
Ieri:
Azi: 5.0142
Diferență: 0,5051
Ieri: