Business Internaţional

Elon Musk anunţă: Maşinile Tesla pot fi cumpărate de acum cu bitcoin. Criptomoneda înregistrează o creştere de 5% după declaraţia miliardarului

Averea netă a fondatorului Tesla ajunge în prezent la 171 de miliarde de dolari

Averea netă a fondatorului Tesla ajunge în prezent la 171 de miliarde de dolari

Autor: Eduard Ivanovici

24.03.2021, 12:28 417

Elon Musk a anunţat că maşinile produse de Tesla vor putea fi plătite cu bitcoin în Statele Unite, transmite CNBC.

Producătorul de automobile electrice a dezvăluit luna trecută că a cumpărat 1,5 miliarde de dolari în bitcoin, adăugând că va accepta cea mai populară criptomonedă din lume ca formă de plată pentru produsele firmei.

„Acum poţi cumpăra o Tesla cu bitcoin”, reiese dintr-un tweet scris de Musk, care şi-a atribuit recent titlul de „tehnorege al Tesla”.

De obicei, vehiculele cu propulsie electrică din cadrul Tesla costă între 37.990 de dolari şi 124.000 de dolari înainte de taxe.

În plus, oamenii din afara SUA vor putea folosi bitcoin-ul pentru a cumpăra vehiculele Tesla „spre sfârşitul anului”, a adăugat CEO-ul, fără să ofere o listă cu ţările pe care le ia în calcul.

Miliardarul a mai declarat că Tesla „operează în mod direct nodurile bitcoin”. Nodurile sunt computerele din reţeaua bitcoin care verifică tranzacţiile şi conţin o versiune comprimată a datelor folosite.

Imaginea de „enviromentally friendly” a companiei lui Elon Musk vine în contrast cu amprenta masivă de carbon din reţeaua bitcoin, care foloseşte anual mai multă electricitate decât Argentina, ţară cu 45 de milioane de locuitori, potrivit cercetătorilor Universităţii Cambridge.

În 2018, un studiu publicat în Nature, poate cel mai prestigios jurnal academic din lume, a descoperit că emisiile generate de bitcoin ar putea încălzi planeta cu peste două grade celsius.

Daniel Ives, analist al firmei de investiţii Wedbush, spune că preţul unei acţiuni Tesla este legat în mod direct de valoarea bitcoin-ului. În prezent, un bitcoin ajunge la 56.411 dolari, plus 5%, în timp ce preţul unei acţiuni Tesla depăşeşte 662 de dolari, de la aproape 900 de dolari în prima lună a anului. Capitalizarea bursieră a companiei este de circa 635 mld. dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO