Business Internaţional

Elon Musk anunţă sfârşitul monedelor obişnuite în favoarea celor electronice. Caţi bitcoini deţine miliardarul

Elon Musk anunţă sfârşitul monedelor obişnuite în...

Autor: Iulian Tenchiu

03.03.2019, 01:28 1350

Creatorul Tesla, Elon Musk, a susţinut într-un podcast că monedele virtuale vor acapara lumea în defavoarea banilor obişnuiţi. Chiar dacă acesta vede sistemul bitcoin ca pe o evoluţie, Tesla nu va adera la noua monedă din cauza costurilor pe care le presupune, scrie CNBC.

„Cred că unul dintre dezavantajele pe care le prezintă moneda electronică este preţul costisitor pentru producerea acesteia. Este foarte scump din punct de vedere energetic să adoptăm acum acest tip de valută”, a spus miliardarul în podcast.

Motivul pentru care creatorul companiei americane de automobile susţine afirmarea criptomonedei este siguranţa transferurilor în detrimentul valutei obişnuite.

Chiar dacă apropiaţii lui Musk spun că el este foarte interesat de bitcoin, acesta susţine că nu deţine mai mult de 25 de monede pe care le-a primit acum câţiva ani. Această declaraţie a aparut pe Twitter marţi, ca răspuns pentru directorul executiv al platformei, Jack Dorsey.

Dorsey este cunoscut ca un susţinător al sistemului bitcoin şi consideră că „lumea şi internetul va trece la moneda unică în următorii 10 ani.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO