Business Internaţional

Elon Musk bate cu pumnul în masă: Dacă Apple integrează ChatGPT, toate iPhone-urile vor fi interzise de la Tesla

Elon Musk bate cu pumnul în masă: Dacă Apple...

Autor: Iulian Tenchiu

11.06.2024, 14:26 22415

Elon Musk, directorul general al companiei Tesla şi SpaceX, a ameninţat că va interzice dispozitivele Apple din companiile sale, după ce Apple a anunţat un parteneriat cu OpenAI, scrie CNBC.

Într-o serie de postări de pe platforma sa de socializare X, Musk a pus sub semnul întrebării protecţia informaţiilor sensibile ale utilizatorilor aflate sub umbrela OpenAI şi Apple.

El susţine că în urma parteneriatului, are loc „o încălcare inacceptabilă a securităţii utilizatorilor” şi a mai spus că  că Apple nu are „nicio idee despre ce se întâmplă de fapt”.

Apple şi-a anunţat luni mult aşteptata incursiune în domeniul inteligenţei artificiale, care a inclus o actualizare a asistentului său vocal Siri. Ca parte a actualizării, Siri se poate conecta la popularul chatbot ChatGPT al OpenAI. Apple a declarat că utilizatorilor li se va cere permisiunea de a împărtăşi întrebările lor cu ChatGPT, iar cererile şi informaţiile lor nu vor fi înregistrate.

„Este absurd faptul că Apple nu este suficient de inteligent pentru a-şi crea propria inteligenţă artificială, dar este cumva capabil să se asigure că OpenAI vă va proteja securitatea şi confidenţialitatea!” a scris Musk după eveniment.

El a spus în mod specific că dispozitivele Apple vor fi interzise dacă compania „integrează OpenAI la nivelul sistemului de operare”, referindu-se la iOs.

Musk a răspuns direct la o postare a directorului general al Apple, Tim Cook, şi a afirmat că va interzice accesul dispozitivelor Apple în incinta companiilor sale, dacă Cook nu decide să „oprească acest spyware înfiorător”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24