Business Internaţional

Elon Musk construieşte o nouă fabrică Tesla în China care l-ar putea ajuta să evite taxele impuse în războiul comercial SUA-China

Elon Musk construieşte o nouă fabrică Tesla în China...

Autor: Tibi Oprea

07.01.2019, 18:16 370

Miliardarul Elon Musk a început construcţia unei noi fabrici Tesla în Shanghai, China: Gigafactory 3. Proiectul, anunţat iniţial în iulie 2018, l-ar putea ajuta pe antreprenor să evite tarifele pe maşini impuse recent de preşedintele Donald Trump în cadrul războiului comercial cu China, potrivit Business Insider.

Prezent pe terenul viitoarei facilităţi în valoare de două miliarde de dolari, Musk a estimat că lucrările la noua fabrică vor fi finalizate la finalul lui 2019, iar în vara acestui an va fi disponibilă o parte din capacitatea acesteia. Tesla plănuieşte să producă 500.000 de maşini pe an în Shanghai.

În octombrie, compania lui Musk a declarat că tarifele impuse de China pentru a le contracara pe cele ale administraţiei Trump “au rezultat într-o taxă pe import de 40% pentru vehiculele Tesla comparativ cu 15% pentru alte maşini importate în China”. În noiembrie, compania a redus preţul maşinilor pe piaţa din China pentru a contrabalansa costul noilor taxe impuse de guvernul chinez.

Luna trecută, China a revenit la taxa iniţială de 15% ca parte a armistiţiului tarifar de 90 de zile încheiat între Trump şi preşedintele chinez Xi Jinping, însă, dacă cele două ţări nu vor încheia un acord extins, pe 1 martie se va reveni la 40%. În octombrie, Tesla a anunţat că va accelera construcţia fabricii ca răspuns la problemele comerciale.

Primele două fabrici Tesla au fost construite în Storey County, Nevada, şi Buffalo, New York. Reuters a scris că fabrica din Shanghai ar dubla capacitatea globală a producătorului de maşini electrice. De asemenea, Gigafactory 3 ar fi prima fabrică de pe teritoriul Chinei deţinută integral de un investitor străin.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO