Business Internaţional

Elon Musk, de la nebun la vizionar: SpaceX va lansa un satelit spion pentru armata americană în prima misiune de Securitate Naţională a companiei

Elon Musk, de la nebun la vizionar: SpaceX va lansa un...

Autor: Alex Ciutacu

06.01.2019, 01:24 1049

SpaceX, compania lui Elon Musk, a anunţat luna aceasta că va lansa un satelit spion pentru armata americană, marcând astfel ceea ce compania de transport extraterestru numeşte  prima misiune de Securitate Naţională „în slujba” Statelor Unite, potrivit Reuters.

Racheta Falcon 9 va avea montat un satelit GPS de circa 500 de milioane de dolari, construit de Lockheed Martin Corp, a fost programată pentru lansare, potrivit Forţelor Aeriene Americane.

Misiunea în care a fost lansată racheta împreună cu satelitul la începutul lunii, dacă va avea succes, va reprezenta o victorie personală pentru miliardarul Elon Musk, care încearcă de aproape un deceniu să îşi facă intrarea în lansările de rachete în scop militar, piaţă dominată de Lockheed şi de Boeing.

SpaceX a dat în judecată Forţele Aeriene Americane în 2014, sub formă de protest, după ce armata a acordat un contract de mai multe miliarde de dolari pentru 36 de lansări către United Launch Alliance – un parteneriat între Boeing şi Lockheed.

SpaceX a renunţat la proces în 2015 după ce Forţele Aeriene au anunţat că vor deschide o competiţie pentru acel contract.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO