Business Internaţional

Elon Musk pune posibilitatea izbucnirii unui nou război mondial pe seama inteligenţei artificiale, şi nu a tensiunilor dintre Coreea de Nord şi SUA

Elon Musk pune posibilitatea izbucnirii unui nou război...

Autor: Dragoş Dinu

10.09.2017, 09:06 41500

Nu este pentru prima dată când Elon Musk, directorul executiv Tesla şi SpaceX, susţine că inteligenţa artificială este unul dintre cele mai mari pericole la adresa umanităţii. În luna iulie a acestui an, antreprenorul avertiza, în cadrul unei adunări a guvernatorilor Statelor Unite, că oamenii politici ar trebui să fie mai preocupaţi de potenţialul pericol adus de evoluţia rapidă a inteligenţei artificiale.

Musk nu face predicţii cu privire la situaţia critică dintre Coreea de Nord şi Statele Unite ale Americii, însă altul este motivul care îl îngrijorează pe miliardar, şi anume inteligenţa artificială, care va conduce la un nou război mondial, potrivit CNN.

Antreprenorul a publicat o serie de postări pe Twitter prin care spune că pericolul prezentat de Coreea de Nord ar trebui decăzut de pe lista de preocupări.

„Concurenţa pentru superioritatea în inteligenţă artificială va fi cea mai probabilă cauză a celui de-al III-lea război mondial”, a declarat Elon Musk într-o părere personală pe reţeaua de socializare.

Declaraţiile lui Elon Musk par să fie un răspuns pentru preşedintele rus Vladimir Putin, după ce acesta a spus că „inteligenţa artificială este viitorul întregii omenirii, nu numai al Rusiei”. „Oricine va fi stăpân în această sferă va deveni conducătorul lumii”, a mai spus şeful de stat rus.

În acest moment, Statele Unite, China şi India sunt în concurenţă când vine vorba de inteligenţa artificială.

În acest sens, Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook nu a fost de acord cu predicţiile lui Musk, spunând că retorica acestuia „a fost destul de iresponsabilă”. Elon Musk a spus despre înţelegerea lui Zuckerberg că este „limitată”.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO