Business Internaţional

Elon Musk se pregăteşte de o nouă listare, de data aceasta pentru Starlink, divizia de sateliţi a proiectului SpaceX

Elon Musk se pregăteşte de o nouă listare, de data...

Autor: Eduard Ivanovici

29.09.2020, 15:27 487

CEO-ul Tesla Elon Musk plănuieşte să listeze la bursă divizia de sateliţi Starlink, însă procesul ar putea dura câţiva ani de vreme ce veniturile trebuie să devină stabile şi previzibile, scrie Reuters.

Miliardarul a declarat anul trecut că Starlink reprezintă o sursă importantă de venituri pentru SpaceX. Scopul iniţiativei Starlink este lansarea a zeci de mii de sateliţi care să acopere Pământul cu internet de înaltă viteză, numărul putând ajunge la 1.400 până la sfârşitul anului. Per total, SpaceX a primit aprobare pentru 42.000 de sateliţi.

Compania a amânat joi lansarea unei noi serii de sateliţi din cauza unor probleme la sistemul de recuperare al rachetei Falcon 9. Procesul de recuperare a primei trepte a rachetelor reprezintă un aspect esenţial pentru strategia SpaceX de a reducere costurile enorme ale lansării pe orbită.

Conform Bloomberg Billionaires Index, Elon Musk a devenit în 2020 al treilea cel mai bogat om al planetei, cu o avere netă estimată la 102 miliarde de dolari, în condiţiile în care acţiunile Tesla s-au apreciat cu 400% de la începutul anului până acum. În ianuarie, Musk înregistra o avere de 16,2 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO