Business Internaţional

Elon Musk şi-a dezamăgit investitorii. Tesla pierde 50 de mld. de dolari după anunţul CEO-ului: Apariţia unui model mai ieftin va avea loc peste trei ani

Elon Musk şi-a dezamăgit investitorii. Tesla pierde 50 de mld. de dolari după anunţul CEO-ului: Apariţia unui model mai ieftin va avea loc peste trei ani

Autor: Dorin Oancea

23.09.2020, 08:21 431

Fondatorul Tesla, Elon Musk, a anunţat o tehnologie despre care spune că va face bateriile mai ieftine şi mai puternice, dar apariţia unei maşini de 25.000 de dolari abia peste trei ani nu i-a entuzismat pe investitori, astfel că valoarea de piaţă a companiei a scăzut cu 50 mld. dolari, anunţă BBC. 

La o prezentare live pe care Musk a etichetat-o ​​„Ziua bateriei”, el a avansat şi posibilitatea unei Tesla complet autonome de 25.000 de dolari „în aproximativ trei ani”.

„Acesta a fost întotdeauna visul nostru, de a produce o maşină electrică la preţuri accesibile”, a spus el.

Însă ştirea nu i-au entuziasmat pe investitori şi 50 miliarde de dolari au fost şterse din valoarea de la bursă a companiei auto..

Noile baterii vor furniza de cinci ori mai multă energie, de şase ori mai multă putere şi o autonomie de conducere cu 16% mai mare. Dar tehnologia anunţată va avea nevoie de ani de zile pentru a fi pusă în aplicare.

Discursul lui Musk a avut loc în faţa a 240 de acţionari - fiecare aflat într-un Tesla Model 3.

Patru trimestre consecutive de creştere au ajutat la creşterea preţului acţiunilor Tesla, care a devvenit este cea mai valoroasă companie auto din lume.

Acest lucru s-a întâmplat în ciuda criticilor aduse lui Elon Musk că unele dintre progresele sale tehnologice au fost exagerate.

AFACERI DE LA ZERO