Business Internaţional

Elon Musk spune că SpaceX ar putea ajunge pe Marte „cu mult înainte de 2030”, iar ţelurile rivalilor săi europeni sunt „prea mici”. Care va fi cea mai mare provocare a companiei

Miliardarul îşi propune ca primul echipaj SpaceX să ajungă pe Marte în cinci ani şi jumătate

Miliardarul îşi propune ca primul echipaj SpaceX să ajungă pe Marte în cinci ani şi jumătate

Autor: Eduard Ivanovici

28.03.2021, 09:29 253

Şeful SpaceX Elon Musk a declarat că rachetele companiei vor ajunge pe Marte „înainte de 2030” şi le-a transmis firmelor europene să ţintească mai sus dacă intenţionează să ţină pasul în cursa de colonizare a spaţiului cosmic, notează Business Insider.

Comentariile miliardarului vin ca răspuns pentru un articol din Ars Technica, website specializat în tech şi ştiinţă, care a spus că Europa va începe să se concentreze asupra sistemelor competitive de lansare din 2030, iar companiile europene se află în spatele gigantului creat de Elon Musk.

„SpaceX va trimite rachete Starship pe Marte cu mult înainte de 2030. Însă cel mai greu prag constă în sustenabilitatea bazei”, reiese dintr-un tweet al miliardarului.

Musk plănuieşte să construiască 1.000 de rachete Starship, urmând să lanseze câte trei pe zi pentru a trimite un milion de oameni pe Marte. Antreprenorul a mai declarat că eforturile de lansare ale Europei sunt „prea mici”, adăugând că „doar rachetele complet reutilizabile vor fi competitive”.

Modelul Starship este dezvoltat pentru a putea fi reutilizat cât mai repede, însă ultimele trei prototipuri au explodat în timpul proceselor de testare.

Într-un interviu de luna trecută din cadrul aplicaţiei audio Clubhouse, Musk a anunţat că SpaceX va trimite un echipaj pe Marte în aproximativ „cinci ani şi jumătate”.

Grupul deţine în prezent peste 1.000 de sateliţi, un prag important pentru planul lui Musk de a furniza internet de mare viteză pe aproape întreg teritoriul planetei. Fondat cu 19 ani în urmă, SpaceX a ajuns să deţină o treime din toţi sateliţii care înconjoară Pământul şi numără peste 10.000 de clienţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO