Business Internaţional

Elveţia se pregăteşte pentru o posibilă penurie „severă" de electricitate şi gaze naturale, pe fondul războiului dintre Rusia şi Ucraina

Elveţia se pregăteşte pentru o posibilă penurie...

Autor: Mediafax

04.05.2022, 17:29 336

Guvernul din Elveţia înfiinţează un grup de intervenţie în caz de criză în sectorul gazelor naturale şi un sistem de monitorizare pentru detectarea timpurie a unei penurii de electricitate, au anunţat miercuri autorităţile elveţiene.

Guvernul elveţian a început să elaboreze planuri în aprilie pentru o posibilă penurie de gaze în urma invaziei Rusiei în Ucraina, afirmând că sunt în curs de elaborare măsuri care merg de la apelul către populaţie pentru reducerea consumului până la o posibilă raţionalizare a energiei electrice în caz de criză.

În prezent, autorităţile au însărcinat operatorul reţelei naţionale Swissgrid să dezvolte şi să opereze un nou sistem de monitorizare pentru a observa evoluţiile în aprovizionarea cu energie electrică. Acesta va fi pus în funcţiune până la sfârşitul anului 2022.

„Sistemul de monitorizare trebuie să furnizeze informaţii privind situaţia actuală a aprovizionării şi a pieţei din Elveţia, precum şi analize ale autoaprovizionării. În special, este destinat să arate cât timp Elveţia ar putea să-şi asigure aprovizionarea cu energie electrică fără importuri de energie electrică"", a precizat Departamentul federal pentru afaceri economice, educaţie şi cercetare prin intermediul unui comunicat.

De asemenea, guvernul a însărcinat asociaţia industriei gazului din ţară (VSG), cu formarea unei noi organizaţii de intervenţie în caz de criză. De asemenea, a analizat şi alte alternative.

„În contextul războiului din Ucraina şi al situaţiei incerte a aprovizionării asociate, Consiliul Federal încredinţează totuşi acum VSG sarcina de a forma o (organizaţie de intervenţie în caz de criză) pentru o perioadă limitată de un an. Pentru a ţine cont de rezervele exprimate în cadrul procesului de consultare, se prevede includerea reprezentanţilor consumatorilor de gaze (în organizaţia de intervenţie în caz de criză), iar mandatul este limitat la un an", au precizat reprezentanţii Guvernului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO