Business Internaţional

Emiratele Arabe Unite livrează peste 30 de tone de alimente şi ajutoare medicale în Ucraina

Emiratele Arabe Unite livrează peste 30 de tone de...

Autor: Mediafax

04.04.2022, 16:28 41

Autorităţile din Emiratele Arabe Unite au trimis un avion cu peste 30 de tone de alimente şi provizii medicale în Ucraina, a anunţat duminică agenţia de ştiri de stat WAM. 

Acesta este cel de-al treilea avion trimis de Emiratele Arabe Unite în Ucraina, ca răspuns la apelul umanitar internaţional de sprijinire a ucrainenilor şi a celor strămutaţi în Ucraina, a precizat WAM.

Emiratele Arabe Unite şi alte ţări arabe nu au condamnat public invazia Rusiei în Ucraina, dar au ales să voteze în favoarea rezoluţiei Adunării Generale a ONU de luna trecută care condamnă agresiunea rusă.

Anwar Gargash, consilier al preşedintelui EAU, a declarat luna trecută că a lua atitudine „ar duce doar la mai multă violenţă". Prioritatea EAU este „să încurajeze toate părţile să recurgă la acţiuni diplomatice şi să negocieze pentru a găsi o soluţie politică", a spus el.

„Emiratele Arabe Unite sunt dornice să furnizeze cerinţele de ajutor necesare în situaţii de conflict pentru civili, în special pentru femei şi copii, în circumstanţele actuale şi în situaţia agravată care rezultă, în special pentru refugiaţii ucraineni din ţările vecine", a declarat Salem Ahmed Al Kaabi, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în Ucraina.

Aeroportul internaţional din Dubai, în cooperare cu organizaţiile internaţionale din oraş, a operat anterior alte două avioane care au transportat 136 de tone, inclusiv provizii şi echipamente pentru adăposturi, a precizat WAM.

Ţara din Golf promisese, de asemenea, 5 milioane de dolari în asistenţă umanitară.

Într-o convorbire telefonică care a avut loc săptămâna trecută, prinţul moştenitor din Abu Dhabi, şeicul Mohammed Bin Zayed, a vorbit cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, despre „importanţa găsirii unor soluţii paşnice prin negociere, dialog pentru a asigura încheierea crizei", a precizat WAM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO