Business Internaţional

Emmanuel Macron a pledat, alături de Vladimir Putin, pentru menţinerea dialogului cu Rusia

Emmanuel Macron a pledat, alături de Vladimir Putin,...

Autor: Mihai Draghici

29.05.2017, 18:40 90

Referindu-se la Petru cel Mare, Emmanuel Macron a afirmat: "Este un exemplu al Rusiei care vrea să se deschidă faţă de Europa, care vrea să confere putere Europei".

"Ceea ce este important în această istorie de trei secole este dialogul cu Rusia, care nu a fost întrerupt niciodată", a afirmat Emmanuel Macron.

"Cetăţenii francezi s-au pronunţat în favoarea independenţei, angajamentului european, voinţei de a avea influenţă asupra destinului Europei. Niciunul dintre aceste subiecte esenţiale nu poate fi abordat fără dialogul cu Rusia", a subliniat Emmanuel Macron.

Referindu-se la conflictul din Siria, Macron a pledat pentru cooperarea cu Rusia. "Putem colabora. Prioritatea absolută este combaterea terorismului. Vrem să putem organiza o tranziţie democratică, dar prin păstrarea unui stat sirian, deoarece, în această regiune a lumii, statele disfuncţionale reprezintă o ameninţare pentru democraţie. Însă utilizarea armelor chimice va atrage o ripostă imediată", a spus liderul de la Paris.

"Franţa va fi vigilentă pentru menţinerea tuturor culoarelor umanitare în Siria, astfel încât oamenii nevinovaţi să nu fie victime ale incapacităţii noastre colective", a subliniat Macron, citat de cotidianul Le Figaro.

Liderul de la Paris a pledat şi pentru detensionarea situaţiei în regiunile separatiste din estul Ucrainei. "Dorinţa noastră este ca în cel mai scurt timp să organizăm noi discuţii în formatul Normandia", a insistat Macron.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO