Business Internaţional

Emmanuel Macron îi cere lui Boris Johnson să clarifice poziţia lui privind Brexit

Emmanuel Macron îi cere lui Boris Johnson să clarifice...

Autor: Teodora Marinescu

20.10.2019, 10:36 59

Preşedintele francez Emmanuel Macron i-a cerut premierului britanic Boris Johnson să clarifice poziţia lui privind Brexit, în contextul în care Parlamentul de la Londra a aprobat sâmbătă un amendament care a amânat votul privind acordul Brexit, relatează Reuters.

"Preşedintele a discutat cu premierul britanic şi i-a transmis părerea sa privind nevoie unei clarificări", a informat un oficial din admininistraţia pezidenţială a Franţei.

Donald Tusk, preşedintele în funcţie al Consiliului European, a informat că Boris Johnson a trimis o scrisoare formală prin care solicită amânarea retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Camera Comunelor a aprobat sâmbătă un amendament introdus de parlamentarii Oliver Letwin (independent) şi Hilary Benn (laburist) care prevede ca decizia finală a Camerei Comunelor privind Acordul Brexit să fie luată abia după adoptarea legislaţiei definitive prevăzută de acest tratat. Adoptarea legislaţiei asociate Acordului Brexit va dura cel puţin câteva luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO