Business Internaţional

Emmanuel Macron îndeamnă toate partidele să lanseze un apel clar de încetare a protestelor violente

Emmanuel Macron îndeamnă toate partidele să lanseze un...

Autor: Mihai Draghici

05.12.2018, 15:47 55

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a îndemnat miercuri formaţiunile politice să lanseze un apel clar la încetarea protestelor violente, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

"Preşedintele a îndemnat forţele politice şi sindicale, precum şi patronatele să transmită un apel clar şi explicit la calm", a declarat miercuri Benjamin Griveaux, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Paris.

"În acest moment, nu mai este vorba despre opoziţie politică, ci despre opoziţia faţă de Republică", a subliniat Benjamin Griveaux, prezentând poziţia preşedintelui Franţei.

Aproximativ 135.000 de persoane au participat sâmbătă la protestele organizate în Franţa de Mişcarea "Vestelor galbene", care denunţă majorarea preţurilor la carburanţi şi scăderea nivelului de trai. Cel puţin 263 de persoane au fost rănite în cursul protestelor de la Paris, iar 412 indivizi acuzaţi de implicare în violenţe au fost reţinuţi, a transmis Ministerul francez de Interne.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO