Business Internaţional

Emmanuel Macron se clasează pe primul loc în scrutinul prezidenţial din Franţa - sondaje

Emmanuel Macron se clasează pe primul loc în scrutinul...

Autor: Mihai Draghici

10.04.2022, 21:15 119

Emmanuel Macron, preşedintele în funcţie al Franţei, se clasează pe primul loc în scrutinul prezidenţial desfăşurat duminică, fiind urmat de candidata Marine Le Pen, considerată de extremă-dreapta, potrivit sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.

Emmanuel Macron a obţinut 28,6% din voturi, în primul tur al scrutinului prezidenţial, potrivit unui sondaj efectuat la ieşirea de la urne de Institutul Ifop-Fiducial. Marine Le Pen, candidată considerată a fi de extremă-dreapta, este creditată cu 24,4%.

Un alt sondaj, efectuat de Institutul Ipsos-Sopra Steria, la comanda France Télévisions, Radio France şi France 24-RFI-MCD, îl creditează pe Emmanuel Macron cu 28,1% şi pe Marine Le Pen cu 23,3%.

Dacă aceste date se vor confirma oficial, Emmanuel Macron şi Marine Le Pen vor concura în al doilea tur al scrutinului prezidenţial.

Jean-Luc Mélenchon este pe locul al treilea, cu 20,1%, iar politicianul de extremă-dreapta Eric Zemmour este creditat cu 7,2% din voturi. Valerie Pecresse, membră a formaţiunii Republicanii (centru-dreapta) şi preşedintele Consiliului regiunii Ile-de-France, a obţinut 5% din voturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO