Business Internaţional

Eon se angajează la reduceri de costuri după pierderi istorice

Eon se angajează la reduceri de costuri după pierderi...

Autor: Catalina Apostoiu

16.03.2017, 00:00 786

Compania germană de utilităţi Eon a înregistrat o pierdere netă de 16 miliarde de euro în anul 2016, cea mai mare din istoria sa, şi a anunţat măsuri agresive de reducere a datoriilor cu 7 miliarde de euro prin vânzări de active şi eliminarea a 1.300 locuri de muncă, relatează Financial Times.

Pierderea a reflectat reduceri ale valorii Uniper, noua companie de energie din combustibili fosili desprinsă de Eon anul trecut, cât şi plăţile pe care Eon trebuie să le facă într-un fond de stat pentru acoperirea costului legat de eliminarea şi depozitarea deşeurilor nucleare ale Germaniei.

Compania a declarat însă că bilanţul pe 2016 este „ultimul care va reflecta poverile din trecut“, aceasta fiind după aceea liberă să se concentreze asupra celor trei sectoare principale de business: reţelele energetice, soluţiile pentru clienţi şi energiile regenerabile.

Rezultatele Eon vin la mai puţin de o lună după ce compania rivală RWE a anunţat o pierdere de 5,7 miliarde de euro pentru 2016, cea mai mare din istoria sa de 119 ani, şi a declarat că renunţă la plata dividendelor pentru al doilea an consecutiv. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO