Business Internaţional

Epava elicopterului american dispărut în Nepal a fost găsită

Epava elicopterului american dispărut în Nepal a fost...

Autor: Iuliana Enache

15.05.2015, 10:46 647

Epava elicopterului militar american dispărut marţi în Nepal a fost găsită într-o zonă muntoasă abruptă situată la est de Kathmandu, a declarat un oficial din cadrul armatei nepaleze, citat de CNN.

Un elicopter al armatei nepaleze l-a reperat la o altitudine de 3.400 de metri, în zona Gorthali, a declarat generalul de brigadă Binoj Basnet. Ulterior, ministrul nepalez al Apărării a anunţat că echipele de salvare au găsit trei cadavre în apropierea locului prăbuşirii, relatează AP.

Elicopterul american a dispărut la începutul săptămânii, în timp ce efectua o misiune umanitară în apropiere de graniţa cu China. La bordul său se aflau şase militari americani şi doi nepalezi. Potrivit ultimelor informaţii transmise prin radio, echipajul avea probleme cu combustibilul înainte de dispariţia aeronavei.

Aproximativ 300 de militari americani se află în Nepal pentru a contribui la operaţiunile de salvare, după cutremurul cu magnitudinea de 7,3 produs marţi în această ţară, la mai puţin de trei săptămâni de la devastatorul seism cu magnitudinea de 7,8 care a afectat ţara la 25 aprilie, provocând moartea a peste 8.000 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO