Business Internaţional

Epidemia de E.coli: Seminţele germinate din Saxonia au ajuns în mai multe restaurante şi pieţe din regiune

Epidemia de E.coli: Seminţele germinate din Saxonia Inferioară au ajuns în mai multe restaurante şi pieţe din regiune

Autor: Mediafax

06.06.2011, 13:42 1362

Ferma din regiunea Uelzen, în landul Saxonia Inferioară, sursaprobabilă a infectării cu bacteria E.coli enterohemoragică, estesituată la circa 100 de kilometri sud de Hamburg şi furnizeazăseminţe germinate restaurantelor şi pieţelor din oraş şi dinlandurile învecinate.

Ministrul Agriculturii din Saxonia Inferioară, Gert Lindemann, adeclarat că ferma produce o mare varietate de seminţe germinate dinproduse importate din diverse ţări. Acestea includ fasole, lucernă,broccoli, mazăre şi linte , toate produse pentru a fi consumate însalate, relatează BBC News Online.

Lindemann a declarat că seminţele germinate sunt produse la otemperatură de aproximativ 38 de grade Celsius, "ideală pentrubacterii" .

Potrivit BBC, acest anunţ ar putea pune în încurcăturăautorităţile germane, care au acuzat anterior fermele spaniole căar fi sursa epidemiei. Citiţi mai mult despre epidemia E.coli pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO