Business Internaţional

Era diversităţii: Academia Americană de Film dezvăluie un nou set de cerinţe pentru nominalizaţii la cel mai bun film din cadrul premiilor Oscar

Era diversităţii: Academia Americană de Film...

Autor: Eduard Ivanovici

09.09.2020, 14:53 257

Academia Americană de Film (AMPAS) a lansat o serie de reforme privind categoria „Best Picture” a premiilor Oscar prin care intenţionează să promoveze reprezentarea în mod echitabil şi să încurajeze diversitatea. Astfel, filmele trebuie să îndeplinească un set de criterii prin care se cere adresarea unor subiecte precum orientarea sexuală, dizabilităţile fizice şi cognitive şi grupurile subreprezentate din punct de vedere etnic şi rasial, potrivit The Guardian.

De asemenea, Academia a lansat patru categorii de reprezentare: pe ecran, în rândul echipei de filmare, la studio şi în ceea ce priveşte oportunităţile de formare şi avansare în cadrul unui proiect. Pentru a fi luate în calcul pentru categoria „Cel mai bun film”, producţiile trebuie să îndeplinească toate cele patru standarde.

În plus, fiecare standard implică mai multe subcategorii. De exemplu, pentru a îndeplini criteriul de reprezentare, unul dintre actorii principali trebuie să aparţină unui grup etnic sau rasial minoritar, iar cel puţin 30% din rolurile secundare trebuie să aparţină de două grupuri subreprezentate. Potrivit academiei, grupurile subreprezentate sunt femeile, oamenii de culoare, persoanele din comunitatea LGBTQ+ şi persoanele cu dizabilităţi.

Anul acesta, producţia sud-coreeană Parasite – regizată de Bong Joon-ho – a devenit primul film non-american care a câştigat Oscarul pentru cel mai bun film.

Totuşi, normele vor intra în vigoare abia în 2024, la ediţia cu numărul 96 a Premiilor Oscar. În ceea ce priveşte galele din 2022 şi 2023, filmele vor trebui înscrise împreună cu un formular confidenţial – Academy Inclusion Standards.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO