Business Internaţional

Era gigantului Amazon începe să apună: Oamenii condamnă compania pentru discursurile pline de ură

Era gigantului Amazon începe să apună: Oamenii...

Autor: Dragoş Dinu

13.08.2017, 09:02 442
Walmart, una dintre cele mai mari companii din domeniul comerţului cu amănuntul din lume, a fost considerată în urmă cu ceva timp un simbol al decăderii în ochii celor din industria retailului. Acum Amazon îi calcă pe urme, fiind privită cu aceiaşi ochi de către alte companii şi chiar de către clienţi, conform Business Insider.

O altă companie comercială americană, Fish's Eddy, a ţinut să sublinieze decăderea Amazon printr-un mesaj postat pe un afiş stradal, folosind cuvinte obscene alături de mesajul: „Fish's Eddy is prime!”.

David Kahan, CEO al  Birkenstock, a spus că a întâmpinat probleme cu Amazon, acuzând compania de un "asalt asupra decenţei" prin faptul că gigantul comerciant vindea pantofi contrafăcuţi, potrivit The Washington Post, citat de Business Insider.

Deşi Amazon a fost lăudată pentru avantajele pe care le oferă clienţilor, compania a fost şi criticată în urma unor rapoarte care dezvăluiau faptul că programul de lucru al angajaţii era prea lung, iar condiţiile de muncă din depozite erau neadecvate, după cum au declarat muncitorii.

În 2014,  publicaţia Salon a postat un articol cu titlul "Mai rău decât Walmart: brutalitatea bolnavă a celor de la Amazon şi istoria secretă a muncitorilor intimidaţi", articol care subliniază problemele interne ale companiei, Amazon primind astfel lovituri din toate părţile.

Amazon este privit cu ochi răi şi de către întreprinderile mici pentru că le ameninţă supravieţuirea pe piaţă. Activiştii progresişti condamnă compania pentru discursurile care stârnesc ură, în timp ce conservatorii spun că îl submiează pe Donald Trump, preşedintele Americii.

Gigantul a angajat 341.000 de oameni doar în luna februarie, potrivit GeekWire.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO