Business Internaţional

Erdogan continuă marea ”curăţare”: Turcia dispune arestarea a 1.112 de persoane pentru legături cu clericul Gulen, acuzat de tentativă de lovitură de stat

Erdogan continuă marea ”curăţare”: Turcia dispune...

Autor: Marinela Sarbu, Mediafax

12.02.2019, 10:16 85

Turcia a ordonat arestarea a 1.112 de persoane pentru presupuse legături cu reţeaua condusă de clericul musulman Fethullah Gulen, aflat în SUA, care este acuzat de orchestrarea unei încercări de lovitură de stat în 2016, a informat marţi televiziunea CNN Turk, relatează Reuters.

Postul de televiziune a transmis că operaţiunea s-a concentrat asupra capitalei Ankara, dar a fost răspândită în 76 de provincii, fără a oferi alte detalii.

Operaţiunea a fost una dintre cele mai mari lansate împotriva presupuşilor susţinători ai lui Gulen de la puciulul eşuat, în care au fost ucişi 250 de oameni. Clericul musulman Fethullah Gulen, un fost aliat al preşedintelui Tayyip Erdogan, a negat implicarea în încercarea de lovitură de stat.

Mai mult de 77 000 de persoane au fost închise în aşteptarea procesului.

Autorităţile au suspendat sau au demis 150 000 de funcţionari publici şi personal militar.

Criticii lui Erdogan îl acuză că foloseşte puciul eşuat ca pretext pentru a înlătura disidenţa. Autorităţile din Turcia declară că măsurile sunt necesare pentru combaterea ameninţărilor la adresa securităţii naţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO