Business Internaţional

Erdogan: Indiferenţa faţă de problemele musulmanilor arată adevărata faţă a Occidentului

Erdogan: Indiferenţa faţă de problemele musulmanilor...

Autor: Marian Avram, Mediafax

22.11.2017, 12:20 193

Prezent la o reuniune a Organizaţiei Islamice pentru Cooperare Economică, preşedintele turc a afirmat că ascensiunea curentelor islamofobe, rasiste şi neonaziste va înlătura principiile democratice din Occident.

”Lipsa de reacţie a Occidentului faţă de violenţele care au avut loc în Siria în ultimii ani, faţă de tratamentul inuman aplicat refugiaţilor şi faţă de genocidul faţă de musulmanii rohingya arată adevărata faţă a Occidentului”, a declarat Erdogan.

”Islamofobia, neonazismul şi rasismul au început să înlocuiască valorile democraţiei, libertăţilor civile şi a drepturilor omului”, a adăugat preşedintele Turciei.

Erodgan a mai precizat că lumea musulmană trece printr-o perioadă foarte grea, pe care a catalogat-o drept ”o eră a instigării”.

”Vedem că grupări criminale precum Stat Islamic, Al Qaida, Boko Haram sau FETO au transformat întreaga noastră regiune într-o mare baie de sânge”, a mai spus Erdogan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO