Erdogan: Indiferenţa faţă de problemele musulmanilor arată adevărata faţă a Occidentului

22 nov 2017 Autori: Marian Avram , Mediafax

Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei, a criticat, miercuri, indiferenţa Occidentului faţă de crizele umanitare cu care se confruntă unele state musulmane, afirmând că lipsa reacţiei arată adevărata faţă a statelor din Occident, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

Prezent la o reuniune a Organizaţiei Islamice pentru Cooperare Economică, preşedintele turc a afirmat că ascensiunea curentelor islamofobe, rasiste şi neonaziste va înlătura principiile democratice din Occident.

”Lipsa de reacţie a Occidentului faţă de violenţele care au avut loc în Siria în ultimii ani, faţă de tratamentul inuman aplicat refugiaţilor şi faţă de genocidul faţă de musulmanii rohingya arată adevărata faţă a Occidentului”, a declarat Erdogan.

”Islamofobia, neonazismul şi rasismul au început să înlocuiască valorile democraţiei, libertăţilor civile şi a drepturilor omului”, a adăugat preşedintele Turciei.

Erodgan a mai precizat că lumea musulmană trece printr-o perioadă foarte grea, pe care a catalogat-o drept ”o eră a instigării”.

”Vedem că grupări criminale precum Stat Islamic, Al Qaida, Boko Haram sau FETO au transformat întreaga noastră regiune într-o mare baie de sânge”, a mai spus Erdogan.

 
Cuvinte cheie:
TURCIA
, ERDOGAN
, OCCIDENT
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide