Business Internaţional

Erste cumpără divizia de retail din Ungaria a Citibank

Erste cumpără divizia de retail din Ungaria a Citibank

Autor: CătăIina Apostoiu

03.09.2015, 00:00 469
Grupul bancar austriac Erste intenţionează să achiziţioneze divizia de retail din Ungaria a Citibank, în timp ce Citibank va continua să se concentreze pe clienţii corporate şi instituţionali, se arată într-o declaraţie comună a celor două bănci, citată de Budapest Business Journal. Conform aceleiaşi declaraţii, acordul nu va fi finalizat probabil înainte de cel de-al patrulea trimestru al anului viitor.  Nu este clar câţi clienţi Citibank va fi Erste capabil să păstreze, însă grupul austriac va fi nevoit să depună eforturi pentru a oferi acelaşi nivel al serviciilor şi produselor ca şi Citibank, a declarat o sursă din interiorul sectorului bancar pentru BBJ. Achiziţia diviziei de retail a Citibank  din Ungaria survine pe fondul unui proces de consolidare declanşat de efortul guvernului ungar de a creşte cota de piaţă a băncilor ungare şi a reduce numărul de bănci comerciale şi de retail din ţară.

Operaţiunile de private banking, cele cu carduri şi cele de wealth management sunt considerate ca făcând parte din activităţile care au rămas profitabile după conversia creditelor din valută şi a taxei impuse sectorului, iar Citibank şi-a construit o poziţie solidă pe aceste segmente în Ungaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO