Business Internaţional

Eşec monumental în prima zi pe bursă a dezvoltatorului jocului Candy Crush Saga

Eşec monumental în prima zi pe bursă a dezvoltatorului...

Autor: Luciana Georgescu

27.03.2014, 11:54 4097

Preţul acţiunilor King, producătorul jocului Candy Crush Saga, care s-a listat pe bursa din New York miercuri 26 martie, a scăzut cu peste 15%, astfel că prima zi de tranzacţionare a dezvoltatorului este cel mai spectaculos eşec din ultimii 20 de ani, scrie Financial Times.

Compania din Marea Britanie a strâns 500 milioane de dolari (363,2 milioane de euro) prin intermediul unei listări care a fost urmărită îndeaproape de investitorii cu apetit ridicat pentru companiile de jocuri.

Potrivit unor date publicate de Dealogic, o platformă de tranzacţionare, scăderea de preţ în prima zi de listare a companiei King, este considerată cel mai mare eşec din categoria companiilor care au strâns peste 500 de milioane de dolari la un IPO . Preţul iniţial al acţiunilor, de 22,5 dolari (16,35 euro) s-a redus cu 15,6 procente, ajungând la valoarea de 19 dolari (13,8 euro), la finalul şedinţei de miercuri.

Candy Crush Saga a fost unul dintre cele mai de succes jocuri din lume în 2013, ocupând primele poziţii în topurile decărcărilor pe Facebook şi iPhone.  Evaluat la 6,78 miliarde de dolari (4,93 miliarde de euro), în scădere cu 1,22 miliarde de dolari (886 milioane de euro), la sfârşitul primei zile de tranzacţionare, dezvoltatorul King poate fi comparat cu recenta achiziţie Facebook a Oculus VR, o companie înfiinţată în urmă cu 2 ani care urmează să îşi lanseze prima cască pentru realitate virtuală. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO