Business Internaţional

Eşecul Simonei Halep contra lui Taylor Townsend, de la US Open, desemnat surpriza anului de WTA

Eşecul Simonei Halep contra lui Taylor Townsend, de la US Open, desemnat surpriza anului de WTA

Autor: Alexandru Stanila

07.12.2019, 11:57 5077

Eşecul suferit de Simona Halep în turul al doilea de la US Open 2019, contra americancei Taylor Townsend, scor 6-2, 3-6, 6-7 (4), a fost desemnat surpriza anului în tenisul feminin de către WTA.

Taylor Townsend (23 de ani) a ajuns în turul secund la US Open după ce a trecut de calificări. Americanca a fost aproape de eliminare în ultimul meci înainte de tabloul principal, când jucătoarea Nina Stojanovic, din Serbia, a fost la două puncte de a câştiga meciul. Townsend a întors soarta partidei, iar ulterior a trecut cu greu de Kateryna Kozlova, în trei seturi.

În turul secund, în faţa lui Townsend s-a aflat Simona Halep, cea care câştigase turneul de la Wimbledon în urmă cu mai puţin de două luni, învingând-o categoric pe Serena Williams. Românca s-a lovit de o abordare total neobişnuită a adversarei sale, părăsind timpuriu turneul de Mare Şlem din SUA.

"Townsend şi-a dus jocul la cea mai înaltă putere, ajungând la un număr absurd de 106 sosiri la fileu, câştigând 64 de puncte astfel", scrie site-ul WTA, care mai notează: "Townsend a lovit din nou în setul al treilea, având două mingi de meci pe serviciul său neîmblânzit. Halep a întors scorul, iar apoi a ajuns la un punct de victorie. Fără să îi fie teamă de şansa adversarei, Townsend a salvat mingea de meci şi a forţat tie-break-ul. De la 3-3 a fost de neoprit, asigurându-şi victoria după două ore şi patru minute".

Ulterior, Taylor Townsend a învins-o şi pe Sorana Cîrstea, ajungând până în optimile de finală de la US Open, unde a cedat în trei seturi contra Biancăi Andreescu.

Cea mai bună clasare a lui Townsend a fost locul 61, obţinut în iulie 2018. Ea a încheiat anul 2019 pe poziţia 82. De partea cealaltă, Halep, fost lider mondial, a terminat sezonul pe locul 4.

AFACERI DE LA ZERO