Business Internaţional

Est-europenii merg în continuare să muncească în fermele britanice

Est-europenii merg în continuare să muncească în...

Autor: Catalina Apostoiu

21.09.2017, 00:03 331

În drumul către Brexit, Marea Britanie nu a decis încă ce vrea să facă cu muncitorii din UE, însă mulţi est-europeni care muncesc în această ţară au decis deja ce vor să facă în privinţa Marii Britanii pe viitor: vor continua să muncească acoloă, scrie Financial Times.

Un document apărut recent în presă sugerează că miniştrii britanici ar dori să stăvilească valul de muncitori necalificaţi care vin să muncească în Marea Britanie din UE, parţial limitând perioada în care aceştia pot munci acolo la doi ani. În plus, de la Brexit unii muncitori din UE părăsesc Marea Britanie, plângându-se fie că nu se mai simt bine veniţi în această ţară, fie de declinul lirei sterline.

Însă muncitorii est-europeni de la unele ferme, cum ar fi HHP, par detaşaţi de tumultul stârnit de Brexit. Aceştia culeg fructe sau conduc tractoare 10 ore pe zi, şase zile pe săptămână.

Cei care lucrează pentru HHP sunt mai puţin intere­saţi de inte­grare în comunitate cât de cifre. Acasă, spun aceştia, pot câştiga 200-300 de lire sterline pe lună, pe când în Marea Britanie câştigă 300-400 de lire sterline pe săptămână. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO