Business Internaţional

Estimare: Un sfert dintre mall-urile americane se vor închide în următorii cinci ani

Estimare: Un sfert dintre mall-urile americane se vor...

Autor: Bogdan Cojocaru

02.06.2017, 00:00 3138

Între 20% şi 25% dintre mall-urile din SUA se vor închide în următorii cinci ani, se arată într-o analiză a băncii elveţiene Credit Suisse, care prezice că comerţul electronic va continua să atragă clientela retailerilor fizici, scrie Los Angeles Times. 

Pentru mulţi, estimările băncii nu sunt o surpriză. Retaileri cu tradiţie mor în condiţiile în care consumatorii îşi schimbă comportamentul. Credit Suisse se aşteaptă ca vânzările de electrocasnice să ajungă să reprezinte 35% din comerţul electronic până în 2030, faţă de 17% în prezent.

Chiriaşi tradiţionali ai mall-urilor precum Macy's, J.C. Penney şi Sears au anunţat închiderea a numeroase magazine în ultimele luni. Lanţuri de magazine de înbrăcăminte ca American Apparel, Bebe şi BCBG Max Azria au ales calea falimentului. Analiza Credit Suisse estimează că circa 8.640 de magazine se vor închide până la sfârşitul acestui an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO