Business Internaţional

Estimări fără precedent despre industria auto din Germania: 400.000 de joburi, aproape 50% din forţa totală de muncă, riscă să dispară în următorii 10 ani

Estimări fără precedent despre industria auto din...

Autor: Eduard Ivanovici

19.07.2020, 21:27 1992

Platforma Naţională de Mobilitate (NPM), o agenţie de cercetare fondată de guvernul german, estimează că în cel mai rău caz, ar putea fi pierdute peste 400.000 de locuri de muncă din industria auto din Germania până la sfârşitul lui 2030, conform Deutsche Welle.

În 2019, aproape 830.000 de oameni erau angajaţi direct în industria germană de automobile, numărul fiind unul dintre motivele pentru care maşinile nemţeşti sunt văzute atât de bine pe plan mondial.

Pandemia de COVID-19 este doar ultima criza pentru o industrie care luptă pe fronturi multiple. Însă motivul principal pentru estimările dezastruoase ale NPM este destul de clar: tranziţia rapidă de la motoare cu combustie internă la vehicule electrice, accelerată de targeturile climatice pentru 2030 din sectorul transportului rutier.

Pe lângă faptul că industria va avea nevoie de investiţiile masive pentru a rămâne competitivă, maşinile electrice au nevoie de şase ori mai puţine componente decât maşinile cu motoare cu ardere internă, ceea se înseamnă în mod evident că numărul muncitorilor va trebui să scadă.

Cu toate acestea, Asociaţia Germană a Industriei Autovehiculelor (VDA) crede că estimările oferite de NPM reprezintă un „scenariu extrem de nerealist”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO