Business Internaţional

Estimările lui Elon Musk s-au adeverit: Tesla a ajuns datorită vehiculelor autonome la o capitalizare de peste 500 de miliarde de dolari, aproape cât imperiul Berkshire Hathaway, condus de Warren Buffett

Estimările lui Elon Musk s-au adeverit: Tesla a ajuns...

Autor: Eduard Ivanovici

25.11.2020, 13:24 385

Elon Musk a prezis anul trecut că modele Tesla care se conduc singure ar duce compania la o capitalizare de 500 de miliarde de dolari, potrivit Business Insider.

Valoarea de piaţă a Tesla a ajuns marţi la 525 de miliarde de dolari, chiar dacă divizia de vehicule autonome este un proiect în plină desfăşurare.

CEO-ul a declarat în mai 2019 că firma pe care o conduce va atinge în scurt timp o valoare de piaţă 500 de miliarde de dolari, capitalizarea Tesla crescând între timp de peste 11 ori.

De asemenea, Musk a estimat în 2015 că, în condiţiile în care veniturile Tesla vor creşte cu 50% într-un interval de 10 ani, compania ar ajunge la o valoare de 700 de miliarde de dolari. În prezent, obiectivul pare o simplă formalitate, având în vedere că acţiunile producătorului de maşini electrice au crescut de peste 500% în 2020.

Prin contrast, imperiul condus de Warren Buffet Berkshire Hathaway, companie fondată în 1970, are o capitalizare bursieră de 548 de miliarde de dolari.

Averea lui Elon Musk ajunge astăzi la 136 de miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index, acţiunile Tesla crescând masiv după includerea în indicele S&P 500.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO