Business Internaţional

Ether, a doua cea mai valoroasă criptomonedă din lume, stabileşte un nou record de 3.400 de dolari, după o creştere de 360% anul acesta. La ce valoare poate ajunge moneda în perioada următoare

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

04.05.2021, 15:07 795

Ether, moneda virtuală asociată cu blockchain-ul Ethereum, a atins un nivel record de 3.474 de dolari, continuând un raliu de aproape 360% anul acesta, conform CNBC.

Interesul în criptomonede a explodat în ultimul an pe măsură ce Bitcoin-ul a continuat să crească într-un ritm fără precedent. Printre factorii din spatele popularităţii activelor digitale se numără interesul instituţional şi atenţia acordată de giganţi precum Tesla, care a cumpărat până acum 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin.

Spre deosebire de Bitcoin, Ethereum acţionează pe post de platformă prin intermediul căreia pot fi dezvoltate aplicaţii. Ethereum este numele reţelei, în timp ce Ether este criptomoneda folosită la alimentarea platformei.

„Ether este unul dintre principalii beneficiari ai exploziei pieţei crypto. Impulsul s-ar putea extinde pe termen scurt şi cred că Ether ar putea atinge 5.000 de dolari în termen de şapte zile”, spune Nigel Green, expert în criptomonede şi CEO-ul firmei de consultanţă financiară deVere Group.

Aşa-numitele contracte inteligente sunt una dintre principalele caracteristici ale Ethereum, reprezentând – în linii mari – o colecţie de coduri şi date. De asemenea, există un interes tot mai mare pentru modurile în care poate fi folosit Ethereum pentru conceptul de finanţe descentralizate (DeFi), un sistem financiar deschis , unde se pot construi diferite instrumente şi servicii financiare mici într-o manieră descentralizată.

Totodată, majoritatea NFT-urilor (token-uri nefungibile) – un trend în continuă ascensiune – sunt lansate pe blockchain-ul Ethereum, a cărei infrastructură permite astfel de dezvoltări.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO