Business Internaţional

Euforie pe pieţele financiare: Un nou deal pentru Brexit. Londra şi Comisia Europeană ar fi ajuns la o nouă înţelegere, care urmează să fie prezentată liderilor UE

Euforie pe pieţele financiare: Un nou deal pentru...

Autor: Mircea Olteanu, Ştefan Stan, Mediafax

17.10.2019, 12:51 2829

Guvernul de la Londra şi Comisia Europeană au ajuns la o înţelegere privind un nou acord pe tema Brexit, urmând ca noul tratat să fie prezentat joi liderilor reuniţi la summitul Consiliului European, au anunţat Boris Johnson, premierul Marii Britanii, şi Jean-Claude Juncker, preşedintele CE.

"Avem un acord nou, prin care preluăm controlul - acum Parlamentul ar trebui să finalizeze sâmbătă Brexit-ul, astfel încât să putem trece la alte priorităţi, cum ar fi nivelul de trai, NHS, criminalitatea şi mediul nostru", afirmă premierul britanic într-un mesaj pe Twitter.

"Unde există voinţă, există un acord - avem unul! Este un acord echitabil şi echilibrat pentru UE şi Marea Britanie şi atestă angajamentul nostru pentru găsirea de soluţii. Recomand ca #EUCO (Consiliul European) să susţină această înţelegere", a transmis, la rândul său, Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene.

Pieţele bursiere din Europa sunt pe plus după anunţul privind Brexitul. Indicele Stoxx 600 a urcat cu 0,74%, în timp ce FTSE 100 din Londra a urcat cu 0,60%, DAX din Frankfurt a urcat cu 1,08% şi CAC 40 din Franţa cu 0,49%. 

Lira s-a apreciat rapid în raport cu dolarul, la cu +0,58%, la 1,289/ dolar. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO