Business Internaţional

Eugen Nicolăescu, noul viceguvernator al BNR, declară pentru Bloomberg că este îngrijorat de creşterea economică rapidă a României

Eugen Nicolăescu, noul viceguvernator al BNR, declară...

Autor: Anca Olteanu

24.05.2017, 17:24 165

Creşterea generată de consum este nesustenabilă şi riscăm posibile ajustări dureroase în viitor, a spus Eugen Nicolăescu, confirmat de Parlament în funcţia de viceguvernator al BNR. Acesta intenţionează să aibă o cooperare mai bună cu Guvernul pentru a asigura stabilitatea macroeconomică.

„Nimeni nu se poate uita la rata actuală de creştere fără să se întrebe care sunt riscurile ce ne aşteaptă”, a spus Nicolăescu.

„Am avut prea des o politică fiscală care mergea într-o direcţie şi o politică monetară care mergea în altă direcţie. Nu cred că acest lucru este benefic pentru ţară”, a adăugat viceguvernatorul BNR.

Nicolăescu, membru PNL, va participa la prima şedinţă de politică monetară pe 3 iulie. Acesta a spus că va propune ca premierul Grindeanu să participe la câteva şedinţe pentru a încuraja un schimb mai bun de informaţii, notează Bloomberg.

Nicolăescu l-a înlocuit pe Bogdan Olteanu, care a demisionat în iulie 2016, fiind acuzat de trafic de influenţă petrecut în 2008. DNA îl acuză pe Olteanu că ar fi primit un milion de euro printr-un intermediar, la sediul unui partid politic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO