Business Internaţional

Euro 2016: Franţa şi Portugalia îşi dispută trofeul de campioană europeană

Euro 2016: Franţa şi Portugalia îşi dispută trofeul...

Autor: Mediafax

10.07.2016, 12:26 67

Franţa joacă pe teren propriu, astfel că va avea publicul de partea ei în ultima partidă, şi a câştigat ultimele 10 confruntări directe cu Portugalia, o statistică ce datează din 1975. De asemenea, Franţa a câştigat Campionatul European din 1984 şi Campionatul Mondial din 1998, ambele competiţii desfâşurându-se tot pe teritoriu francez.

De partea cealaltă, Portugalia se bazează pe starul Cristiano Ronaldo (31 de ani), aflat probabil la ultima sa şansă de a câştiga Campionatul European şi pe dorinţa de afirmare a tânărului Renato Sanches, jucătorul care ar putea prelua conducerea naţionalei în următorii ani. De asemenea, sunt şanse importante ca Pepe să revină în primul "11" al formaţiei lui Fernando Santos, după ce a lipsit la semifinala cu Ţara Galilor.

Franţa a câştigat de două ori Campionatul European, în 1984 şi 2000, în timp ce Portugalia s-a aflat o singură dată în finală, în 2004, atunci când au şi organizat competiţia. Portughezii au pierdut atunci în faţa Greciei.

Portugalia a făcut parte din Grupa F şi s-a calificat cu emoţii, de pe locul 3. Lusitanii au remizat în fiecare meci al fazei grupelor, 1-1 cu Islanda, 0-0 cu Austria şi 3-3 cu Ungaria. În optimi, au avut nevoie de prelungiri pentru a trece la limită de Croaţia, în sferturi au eliminat Polonia după executarea loviturilor de la 11 metri, iar în semifinale au învins cu 2-0 Ţara Galilor.

De partea cealaltă, Franţa a deschis turneul în meciul cu România, partidă câştigată pe finala cu 2-1 graţie execuţiei de geniu a lui Payet. A urmat un meci cu Albania decis tot pe final, scor 2-0, şi o remiză albă cu Elveţia. În optimi, francezii au învins Irlanda cu 2-1, în sferturi au trecut de surpriza Islanda, scor 5-2, iar semifinalele le-au oferit primul adversar cu adevărat puternic: Franţa a învins Germania, scor 2-0.

Pentru meciul de pe Stade de France, a fost mobilizat un număr de 6.800 de forţe de ordine. În zona arenei vor patrula permanent aproximativ 1.300 de jandarmi şi poliţişti, în timp de 3.400 vor supraveghea zona bulevardului Champs Elysees, locul unde suporterii ambelor formaţii ar putea să se strângă pentru a sărbători triumful echipei lor naţionale. Fanzone-uri din Paris vor în permanenţă sub observaţia a minim 700 de forţe de ordine. Restul, până la totalul de 6.800, se vor afla în stadion pe parcursul meciului.

Echipe probabile:

Portugalia: Rui Patrício - Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro - William Carvalho, Adrien, João Mário, Renato Sanches - Nani, Ronaldo
Franţa: Lloris - Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra - Pogba, Matuidi - Sissoko, Griezmann, Payet - Giroud.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO