Business Internaţional

Europa a devenit principalul client pentru petrolul american

Europa a devenit principalul client pentru petrolul american

Autor: Bogdan Cojocaru

18.07.2022, 00:00 278

Europa a întrecut Asia şi a devenit primul consumator de petrol american pentru prima dată în ultimii şase ani, scrie Bloomberg. Din ianuarie până în luna mai a acestui an, Europa a achiziţionat aproximativ 213,1 milioane de barili de ţiţei, în timp ce Asia a primit 191,1 milioane de barili, potrivit celor mai recente date ale autorităţilor americane.

Ultima dată când volumele din Asia au scăzut în urma Europei pentru aceeaşi perioadă de cinci luni a fost în 2016, când SUA şi-au retras interdicţia de a exporta de ţiţei. Această schimbare a fluxurilor petrolului subliniază cât de mult a schimbat direcţiile de pe piaţa de profil invazia Rusiei în Ucraina. În efortul de a tăia finanţarea pentru războiul lui Putin, SUA şi alte naţiuni au impus sancţiuni exportului de petrol rusesc.

Drept urmare, mai multe naţiuni europene au apelat la SUA pentru importuri de petrol, în timp ce Rusia oferă ţiţeiul său cu reduceri mari unor aliaţi precum India şi China, care nu au impus nicio interdicţie. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO