Business Internaţional

Europa de Est depăşeşte pragul de 5 milioane de cazuri de COVID-19

Europa de Est depăşeşte pragul de 5 milioane de cazuri...

Autor: Dorin Oancea

21.11.2020, 17:27 62

Numărul cazurilor de coronavirus din Estul Europei a trecut de 5 milioane sâmbătă, anunţă Reuters, în timp ce guvernele din întreaga Europă iau măsuri pentru a încerca să limiteze cazurile în creştere.

Regiunea, care cuprinde Belarus, Bulgaria, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, Moldova, România, Rusia, Slovacia şi Ucraina, are cel mai mare număr de cazuri raportate COVID-19 din Europa.

Europa de Est a raportat peste 82.000 de cazuri într-o singură zi, în medie, în ultima săptămână, şi a înregistrat în medie peste 1.500 de decese zilnic.

Rusia, Polonia şi Ucraina sunt printre primele 20 de ţări cu cele mai multe cazuri din lume.

O creştere recentă a cazurilor a făcut ca Rusia să depăşească pragul de 2 milioane de cazurri, ceea ce o situează după Statele Unite, India, Brazilia şi Franţa în ceea ce priveşte totalul infecţiilor. Autorităţile nu au impus o carantină generală, aşa cum au făcut la începutul acestui an, şi au preferat măsuri regionale specifice.

Până în prezent, Europa a raportat peste 15 milioane de cazuri de COVID, devenind astfel regiunea cu cel mai mare număr de cazuri. A înregistrat peste 346.000 de decese, a doua cea mai mare valoare din lume pe regiuni, după America Latină, potrivit unui bilanţ al Reuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO