Business Internaţional

Europa este luată cu asalt de noi recorduri de temperatură: Germania, Franţa şi Olanda se confruntă cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius

Europa este luată cu asalt de noi recorduri de...

Autor: Marinela Sarbu, Mediafax

26.07.2019, 15:22 402

Germania, Franţa, Belgia, Olanda, Luxemburgul şi Marea Britanie se confruntă zilele acestea cu noi recorduri de temperatură pe fondul caniculei care s-a instalat în vestul Europei, în Germania termometrele înregistrând 41.5 grade Celsius, transmite BBC.

La Paris, joi s-a înregistrat un nou record de temperatură, respectiv 42,6 grade Celsius.

De asemenea, în mai multe ţări din vestul continentului s-au înregistrat recorduri de temperatură. În Belgia au fost 41,8 grade, în Luxemburg, 40,8 grade, iar în Olanda, 40,7 grade.

În Marea Britanie temperaturile au atins 38,1 grade Celsius, un record pentru luna iulie, iar autorităţile feroviare au impus restricţii de viteză pentru trenuri, pentru a evita eventuale accidente.

„Schimbările climatice au dus la o creştere a posibilităţii apariţiei unor episoade de căldură severă în Europa”, au informat meteorologii britanici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO