Business Internaţional

Europa pe verde: Persoanele care vin din ţările europene nu vor mai sta în carantină. Ţările care au trecut pe lista verde

Europa pe verde: Persoanele care vin din ţările...

Autor: Miruna Diaconu

19.06.2021, 09:28 329

Persoanele care vin din ţările europene nu vor mai sta în carantină la venirea în România, conform listei ţărilor cu risc epidemiologic actulizată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU). Grecia şi Franţa au trecut de pe lista galbenă, unde era nevoie de prezentarea unui rezultat negativ al testului PCR sau dovada vaccinării, pe lista verde, ceea ce înseamnă că cei care se întorc din aceste ţări nu vor mai sta în carantină şi nici nu vor trebui să prezinte o dovadă a imunizării sau testării.

Intrarea Greciei pe lista verde a fost aşteptată de agenţiile de turism care organizează vacanţe în această destinaţie, astfel că, turiştii care nu sunt vaccinaţi, nu se vor mai testa la întoarcerea în România.

Marea Britanie este singura ţară din Europa care rămâne pe lista roşie a ţărilor cu risc epidemiologic, în ciuda ratei scăzute de infectare, mai exact de 1,3 infectări la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că cei care se întorc în România din această ţară vor sta în carantină. Însă, CNSU a luat hotărârea de a ţine în continuare Marea Britanie pe lista roşie din cauza variantei Delta de coronavirus cu o transmitere mult mai ridicată.

Grecia acceptă la intrarea în ţară prezentarea unui rezultat negativ al testului PCR efectual cu cel mult 72 de ore anterior intrării în statul elen, o dovadă care atestă efectuarea unui vaccin sau prezentarea unei dovezi conform căreia persoanele au fost diagnosticate pozitiv cu COVID, într-o perioadă cuprinsă între 2 şi 9 luni anterior intrării în Grecia. De asemenea, prezentarea rezultatului negativ al testului nu se aplică în cazul minorilor cu vâsta de până la 5 ani.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO