Business Internaţional

Europa riscă să devină irelevantă: UE pierde constant teren într-o lume din ce în ce mai dominată de o Americă disruptivă, o Chină încrezătoare în propriile forţe şi o Rusie revanşardă

Europa riscă să devină irelevantă: UE pierde constant...

Autor: Catalina Apostoiu

23.07.2019, 00:00 648

Acum că fostul ministru german al apărării Ursula von der Leyen a fost confirmată drept următorul preşedinte al Comisiei Europene, blocul trebuie să privească realitatea geopolitică în faţă, scrie Carl Bildt, fost premier şi ministru de externe al Suediei, într-o opinie publicată de Financial Times.

Uniunea Europeană pierde constant teren într-o lume din ce în ce mai dominată de o Americă disruptivă, o Chină încrezătoare în propriile forţe şi o Rusie revanşardă.

Apare întrebarea dacă UE este dispusă sau capabilă să fie o putere mondială pe lângă cele trei sau  va deveni un teren de manifestare a ambiţiilor acestora.

Aceasta este provocarea căreia trebuie să-i facă faţă liderii UE în condiţiile eforturilor de stabilire a agendei Uniunii pe următorii cinci ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO