Business Internaţional

Europa: staţiunile de schi din Europa suferă din cauza lipsei zăpezii şi crizei energiei

Europa: staţiunile de schi din Europa suferă din cauza...

Autor: Bogdan Cojocaru

23.01.2023, 00:05 800

Iernile mai blânde şi lipsa zăpezii ameninţă sustenabilitatea sta­ţiunilor de schi din întreaga Europă, iar deşi unele ţări încearcă să ajute cu subvenţii sau scutiri de taxe, multe staţiuni aflate la altitudini mai scăzu­te ar putea fi forţate să se închidă în următorii ani, scrie Euractiv.

Până acum, 2023 a adus tempe­raturi record în Europa. Meteoro­logii arată că iernile europene devin mai blânde, mai uscate şi mai lipsite de precipitaţii. Acestea nu sunt veşti bune pentru staţiunile de schi, aces­tea depinzând de zăpadă sau de con­diţii de vreme propice pentru produ­cerea de zăpadă artificială.

Există aproximativ 3.900 de staţi­uni de schi în Europa, majoritatea în Germania, Italia, Franţa şi Austria. Cele mai ameninţate sunt cele de la altitudini mai joase pentru că linia zăpezii urcă cu aproximativ 150 de metri cu fiecare creştere cu 1 grad Celsius a temperaturii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO